Direktlänk till inlägg 14 mars 2009

Kreolsk gryta med aubergine och räkor

Av Frida - 14 mars 2009 10:27


500g ekologiskt nötkött

1 aubergine

salt och peppar

olivolja, ekologisk

1 Gul lök, ekologisk, hackad

0,5 tsk chilipulver

1 tsk paprikapulver

1 röd chilifrukt, (hemodlad), hackad 1 Krossad ekologisk vitklyfta

5 dl hönsbuljong

1 burk hela konserverade tomater

2 dl ekologiska majskorn

200g räkor, skalade, köpta med skal på

Pressad potatis + grönsaker om så önskas

1. Skär äggplantan i 1 cm tjocka tärningar. Värm olivolja i en gryta. Lägg i äggplanta, lök, pepparfrukt och vitlök och stek på låg värme så att grönsakerna tar färg, rör hela tiden. Rör i paprikapulver och chilipulver och låt fräsa ytterligare någon minut.
2. Bryn grytbitarna i en het stekpanna med olja så att de får färg.
3. Tillsätt grytbitar, majs, hönsbuljong och tomaterna i grytan. Låt grytan puttre på låg värme i 40 - 50 minuter eller tills kötter är mört.
4. Rör i räkorna strax innan serveringen och smaksätt med hackad dill, salt och peppar och garnera med gärna med lite dillkvistar.   Denna gryta är matig och relativt enkel och snabb att göra. Här spelar dock kvaliteten på köttet stor roll. Desto bättre kött, desto kortare tid i grytan och tvärtom. Pressad potatis är utmärkt tillbehör eftersom grytan består av en stor mängd vätska. Kreolsk gryta går även utmärkt att äta som den är med lite bröd till!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 4 maj 2009 19:07

  Jag har bytt webbadress! Nu kan ni hitta min nya blogg med massor av nya smaskiga recept och härliga favoriter på ---> fridasrecept.blogg.se     Om ni vill ta er en titt direkt, klicka då HÄR! ...

Av Frida - 3 maj 2009 18:53

Idag var det tänkt att vi skulle äta risotto med kantareller och kassler, men då vi inte hade något vitt vin tillhands, fick det bli en omelett istället!   Med hjälp av potatisar från gårdagen blev detta en matig och god omelett. Här kommer ett litet...

Av Frida - 2 maj 2009 19:19

Idag åt vi rester från gårdagens grillade biffar. Köttet i sig är mört, nyttigt, speciellt eftersom vi inte grillar på kol, utan med gasol.     Till detta vågade vi prova något nytt, jag och pappa alltså, nämligen nässlor! Vi bor på landet så brännäs...

Av Frida - 2 maj 2009 12:00

Här kommer receptet på mitt saftiga müslibröd med morot och solrosfrö! Det var så sjukt gott, nästan som en morotskaka - fast så otroligt mycket nyttigare, verkligen en god frukost!   1 bröd 1 dl müsli utan torkad frukt 5 dl fullkornsmjöl, jag tog di...

Av Frida - 2 maj 2009 07:01

Idag klev jag upp klockan halv sju för att snabbt röra ihop degen till mitt müslibröd. Nu är klockan kring sju och jag ligger i sängen och väntar, jag ska vänta i max 80 min, sen är det färdigt, gud så gott med nybakat bröd till lördagsfrukost! Visse...

Presentation

Omröstning

Är min blogg läsvärd? Snälla svara :]
 Ja
 Vet ej
 Nej
 Första gången jag är här
 Ja, ladda upp mer!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards