Direktlänk till inlägg 20 april 2009
Det luktar minsann likör så som det ska, aprikoserna har svällt och flutit upp till ytan, små bubblor åker upp mot ytan då burken vickas lite lätt. Allt är som det ska vara då den tydligen skall vara klar, men min har bara jäst i snart 2 dygn, den ska jäsa 4-5 dagar. Kanske beror det på att jag lär glasburken stå i pannrummet ovanpå själva pannan... Det kanske blev lite för varmt vilket troligtvis ökade farten på processen. Men jag vet inte, den vill ju jäsa i ca 26-30 grader varmt så det borde inte vara någon fara..
Jag vågar inte riskera något utan låter den nog bo kvar i sin glasburk, går det så går det, går det inte, så har jag i alla fall provat! Här är receptet förresten, för den vågade naturvänliga bakintresserade!
125 g torkade ekologiska osvavlade aprikoser
50 g honung
25 g socker
250 g vatten.
Den ska stå varmt och skakas två gånger om dagen. Sen ska den silas. Processen tar ca 4-5 dagar.
Används istället för köpt massproducerad oekologisk jäst. Ett naturligare och miljövänligare val! Glöm ej att köpa ekologiskt socker, det både hjälper jäsningen och miljön. Kram på er, nu ska jag snart hoppa i säng!
Jag har bytt webbadress! Nu kan ni hitta min nya blogg med massor av nya smaskiga recept och härliga favoriter på ---> fridasrecept.blogg.se Om ni vill ta er en titt direkt, klicka då HÄR! ...
Idag var det tänkt att vi skulle äta risotto med kantareller och kassler, men då vi inte hade något vitt vin tillhands, fick det bli en omelett istället! Med hjälp av potatisar från gårdagen blev detta en matig och god omelett. Här kommer ett litet...
Idag åt vi rester från gårdagens grillade biffar. Köttet i sig är mört, nyttigt, speciellt eftersom vi inte grillar på kol, utan med gasol. Till detta vågade vi prova något nytt, jag och pappa alltså, nämligen nässlor! Vi bor på landet så brännäs...
Här kommer receptet på mitt saftiga müslibröd med morot och solrosfrö! Det var så sjukt gott, nästan som en morotskaka - fast så otroligt mycket nyttigare, verkligen en god frukost! 1 bröd 1 dl müsli utan torkad frukt 5 dl fullkornsmjöl, jag tog di...
Idag klev jag upp klockan halv sju för att snabbt röra ihop degen till mitt müslibröd. Nu är klockan kring sju och jag ligger i sängen och väntar, jag ska vänta i max 80 min, sen är det färdigt, gud så gott med nybakat bröd till lördagsfrukost! Visse...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 |
22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|