Direktlänk till inlägg 15 mars 2009

Thailändska vårrullar - supergoda!

Av Frida - 15 mars 2009 10:22

1 liten burk champinjoner eller annan svamp

1 msk vegetabilisk olja

225g nöt eller fläskfärs

1 tsk mörk soja

Ca 1 msk röd thailändsk currypasta

100g konserverade bambuskott, strimlade

1 krm salt100g räkor, skalade och hackade

225g böngroddar, grovhackade

1 msk finhackad salladslök eller gul lök

1 äggvita, lätt vispad

Jordnöts- eller annan vegetabilisk olja till fritering    

    Krama ur vattnet ur svamparna och hacka dem mellangrovt. Hetta upp en tsk olja i en varm wokpanna eller stekpanna och woka köttfärsen med currypastan tills den är genomstekt. Tillsätt mörk soja, bambuskott, svamp och lite salt. Rör på hög värme i 3 minuter.   

    Lägg i räkorna och woka i 2 min. Tillsätt sedan böngroddarna och woka ytterligare en minut. Lyft bort pannan från värmen och rör ner salladslöken. Ställ åt sidan för att svalna.   

    Dela filodegsplattorna i fyra delar så att det blir 24 st. Lägg en matsked fyllning längst ner på en tunn platta . Rulla plattan en gång över fyllningen så att den innesluts. Vik sedan in sidorna så att köttfärsen innesluts . Pensla lite äggvita om den vill veckla upp sig. Fortsätt rulla och försegla med äggvita.    

    Häll så mycket olja att det räcker till fritering i en wokpanna eller fritös och värm tills oljan blivit 180-190 grader. Fritera vårrullarna tills de är guldfärgade och frasiga. Se till att de inte ligger för trångt när de friteras.


    Om man inte vill fritera kan man pensla vårrullarna med olja och sedan baka dem i ugnen ca min. Man kan även tillaga dem som dumplings, då göra en sorts pastaliknande dumplingsdeg som man kavlar tunt och rullar runt om dem och sedan koka dem som små knyten i vatten! De två sista alternativen är troligtsvis godare, eftersom filodegen kan smakade lite mjöligt när den blivit friterad, fast det kanske även beror på vilken sorts olja man friterar i, jag friterade i solrosolja, blir säkert godare med jordnötsolja. Servera med sweetchilisås, soja och ev. crème fraiche.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 4 maj 2009 19:07

  Jag har bytt webbadress! Nu kan ni hitta min nya blogg med massor av nya smaskiga recept och härliga favoriter på ---> fridasrecept.blogg.se     Om ni vill ta er en titt direkt, klicka då HÄR! ...

Av Frida - 3 maj 2009 18:53

Idag var det tänkt att vi skulle äta risotto med kantareller och kassler, men då vi inte hade något vitt vin tillhands, fick det bli en omelett istället!   Med hjälp av potatisar från gårdagen blev detta en matig och god omelett. Här kommer ett litet...

Av Frida - 2 maj 2009 19:19

Idag åt vi rester från gårdagens grillade biffar. Köttet i sig är mört, nyttigt, speciellt eftersom vi inte grillar på kol, utan med gasol.     Till detta vågade vi prova något nytt, jag och pappa alltså, nämligen nässlor! Vi bor på landet så brännäs...

Av Frida - 2 maj 2009 12:00

Här kommer receptet på mitt saftiga müslibröd med morot och solrosfrö! Det var så sjukt gott, nästan som en morotskaka - fast så otroligt mycket nyttigare, verkligen en god frukost!   1 bröd 1 dl müsli utan torkad frukt 5 dl fullkornsmjöl, jag tog di...

Av Frida - 2 maj 2009 07:01

Idag klev jag upp klockan halv sju för att snabbt röra ihop degen till mitt müslibröd. Nu är klockan kring sju och jag ligger i sängen och väntar, jag ska vänta i max 80 min, sen är det färdigt, gud så gott med nybakat bröd till lördagsfrukost! Visse...

Presentation

Omröstning

Är min blogg läsvärd? Snälla svara :]
 Ja
 Vet ej
 Nej
 Första gången jag är här
 Ja, ladda upp mer!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards